НОВИНИ:



26 березня 2016

Представники медичної спільноти завітали з почесною місією до Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова НАМН України.

Як відомо, під час благодійного концерту на підтримку Першого добровольчого мобільного шпиталю (ПДМШ) імені Миколи Пирогова, що відбувся 26 березня в київському театрі ім. Івана Франка, один з меценатів придбав ікону Святого Димитрія Солунського, написану відомою українською художницею Софією Атлантовою на фрагменті ящика з-під набоїв, що був привезений з зони проведення антитерористичної операції.

Благодійник звернувся до представників медичної спільноти з проханням передати ікону, як оберіг і знак подяки, доктору медичних наук, професору, члену-кореспонденту НАМН України, директору Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова НАМН України – Василю Васильовичу Лазоришинцю.

Пам'ять Святого Димитрія Солунського віками була пов'язана з подвигом воїнів, патріотизмом і захистом рідної землі.

Саме Василь Лазоришинець, під час виконання обов’язків міністра охорони здоров’я, 1 грудня 2014 року підписав наказ Міністерства охорони здоров’я України №913, яким створив умови для залучення цивільних медиків до організації надання медичної допомоги українським військовим формуванням та цивільному населенню в районах проведення АТО і таким чином створив юридичні підстави для початку діяльності Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Миколи Пирогова на Сході України.

Представники громадського сектору охорони здоров’я, голова Національної медичної палати України Сергій Кравченко спільно з президентом Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Миколи Пирогова Геннадієм Друзенком під час зустрічі передали цю унікальну ікону Святого Димитрія Солунського директору Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова НАМН України Василю Лазоришинцю.

Доктор щиро подякував і запевнив гостей, що й надалі усіляко сприятиме наданню медичної допомоги жителям Донбасу та українським воїнам, що боронять суверенітет та територіальну цілісність України, а також допомагатиме роботі ПДМШ ім. Миколи Пирогова.