НОВИНИ:



22 березня 2016

Президент НАМН зустрівся з членами Колегії стоматологів НМП та лідерами незалежної профспілки.

Довідка:
Національна медична палата України - неурядова організація, основною метою якої є забезпечення права участі медичної спільноти у формуванні державної політики в галузі охорони здоров'я, розвиток засад медичного самоврядування та професійної саморегуляції в галузі охорони здоров'я України.

22 березня 2016 року Президент НАМН Віталій Цимбалюк провів зустріч із представниками Національної медичної палати України, а саме із членами бюро Колегії стоматологів НМП, серед яких є і ті, хто має досвід участі в АТО, а також представляє інтереси трудових медичних колективів, зокрема Олексій Поздняков - голова Незалежної первинної профспілкової організації Територіального медичного об'єднання "Київська стоматологія" Вільної профспілки медичних працівників України.

Склад делегації:

Микола Савченко - голова Колегії стоматологів НМП
Олексій Біда - 1-й заступник голови Колегії стоматологів НМП
Роман Оснач - заступник голови Колегії стоматологів НМП
Олег Басараб - член бюро Колегії стоматологів НМП, учасник бойових дій в АТО
Тарас Горинь - молодіжний лідер, лікар-інтерн
Володимир Шоломицький - 1-й заступник голови НМП, лікар стоматолог-терапевт
Максим Дєрбєньов - член бюро Колегії стоматологів НМП
Олексій Поздняков - член бюро Колегії стоматологів НМП, голова Незалежної первинної профспілкової організації Територіального медичного об'єднання "Київська стоматологія" Вільної профспілки медичних працівників України.

Що не менш важливо, всі вони ще й молоді науковці. Саме тому їхня зустріч із вченим досвідченим, академіком Віталієм Цимбалюком, відбулась позитивно і продуктивно.

Зокрема президент академії не приховував свого захоплення від того, що така активна молодь в науці є і вона діє. Він переконаний, що подібна співпраця ефективно відіб'ється зокрема на розвитку медичної науки. Адже НАМН - передовсім наукова структура.

"Така молода гвардія, як ви - це дуже важливо. Я особисто "за" нашу співпрацю,"- зауважив Президент НАМН.

Віталій Цимбалюк вислухав ідеї та пропозиції стоматологів, поділився власним баченням сьогоднішньої ситуації в медицині.

На його думку, розпочинати зміни та реформи найлегше саме у стоматології, у якій на сьогодні приватна форма власності найпоширеніша. Разом з тим потрібно подбати і про державний сектор. За цифрами, які навів голова Колегії стоматологів Микола Савченко, сьогодні переважна більшість стоматологічних послуг платні, але ж неможна забувати про державне забезпечення тих верств населення України, хто не може дозволити собі платного лікування. Віталій Іванович Цимбалюк поділився з молодими колегами знанями з міжнародного досвіду зарубіжних країн, де такий симбіоз державної і приватної форм давно успішно функціонує. Говорили також про медичний туризм.

Окремою темою торкнулись підтримки військових та медиків на фронті. Президент зауважив, що сьогодні силами академіків зібрано кошти на автомобіль швидкої допомоги, який планується передати у зону АТО. Крім того, у закладах академії понад 70 чоловік виявили готовність в разі широкомасштабних дій їхати в зону АТО.

Президент НАМН Запросив молодий актив приєднуватись як до волонтерських проектів, так і до спільної діяльності у сфері реформування та пілотних проектів.

За 2 тижні домовились перейти до обговорення конкретних спільних дій та пропозицій, які представлять члени Національної медичної палати України.

Розмістив: пресслужба від 22.03.2016